Vînzările auto în 2017: Dacia din nou prima în Moldova! Ce mașini sunt pe locul doi și trei

dacia duster, cea mai vanduta masina, moldova 2017

Acum 15-30 de ani, pe piața auto din Moldova domina clasa mică. Cele mai multe vînzări în acest segment erau asigurate de marca rusă „VAZ”, iar clasa mașinilor de teren era reprezentată de „Niva”. Skoda pe atunci abia începea, ocupînd clasa medie. În mare parte, datorită modelelor de excepție – Octavia și Superb.

Acum 10 ani, pe această piață clasa mică continua să înregistreze cea mai mare cotă a vînzărilor. Da, structura acestei clase s-a schimbat, pe atunci aici dominau sedanul și universalul Dacia Logan.

Însă aproximativ în această perioadă concernul Dacia a propus lumii crossoverul Duster. Același Duster cu ale cărui roți a fost efectuată „revoluția crossoverelor” în Moldova. Moldovenii întotdeauna au preferat mașini comode, iar datorită Dacia Duster, nu doar oamenii bogați își pot permite această clasă de automobile.

Potrivit ratingului, e puțin probabil că anul acesta cineva va putea detrona Dacia de pe primul loc. Mai mult, în fiecare dintre cele 9 luni ale anului, Dacia a vîndut cele mai multe automobile. Astfel, concernul româno-francez, reprezentat în Moldova de compania DAAC Hermes, se menține pe locul întîi pe piața auto din Moldova.

Locul doi în acest rating a fost cîștigat de compania Skoda, care a vîndut 63 de automobile noi în septembrie și 483 de automobile în 9 luni ale anului 2017. Despre componentele succesului Skoda am relatat mai sus. Iar cel mai bine vîndute modele Skoda sînt Octavia și Superb (153 și, respectiv, 132 de automobile în acest an).

Noutatea de bază a lunii septembrie în 2017 pe piața auto din Moldova este primul electrocar importat în țară – Renault Zoe. Potrivit datelor producătorului și ale primelor teste desfășurate în Moldova, acest electrocar poate parcurge fără încărcare 300 de kilometri în oraș. Cum poate fi exploatat acest automobil la traversarea întregului teritoriu al Moldovei, nu e chiar clar. Or, în țara noastră încă nu este dezvoltată infrastructura stațiilor de încărcare electrică. Dar începutul este – primul electrocar importat oficial în Moldova – Renault Zoe cu capacitatea de 44 kW.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here