Sângele apă nu se face! România și Republica Moldova vor aprofunda colaborarea în domeniile educației, culturii și cercetării

daniel ionita, monica babuc, romania moldova

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a avut o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță.

Chiar în debutul discuției, Monica Babuc a adresat mulțumiri cordiale și și-a exprimat gratitudinea pentru tot sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova, îndeosebi în domeniile educației, culturii și cercetării. Dânsa a remarcat contribuția substanțială a statului român în promovarea și protejarea patrimoniului cultural, oferirea burselor de studii pentru tinerii basarabeni, precum și în reconstrucția grădinițelor și a altor edificii de utilitate publică, relevă serviciul de presă al ministerului.

Anume datorită granturilor oferite de către România a fost posibilă reabilitarea clădirii Muzeului Național de Artă, restaurarea Sălii cu Orgă și reconstrucția aproape din temelie a Teatrului „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul. „Aceste acțiuni concrete demonstrează că România investește în Republica Moldova nu doar material, dar și spiritual”, a declarat Monica Babuc.

E.S. ambasadorul Daniel Ioniță și-a exprimat disponibilitatea conjugării eforturilor pentru salvgardarea patrimoniului cultural comun și implementarea altor proiecte la fel de palpabile și de importante. Oficialii au convenit să aprofundeze relațiile bilaterale în domeniile educației, culturii și cercetării, în virtutea comuniunii de limbă, tradiții și aspirații.

Share on Facebook182Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here