Moldovean, baschetbalist în SUA: Tricolorul și pozele celor dragi îi alină dorul de casă

Emil Ostafiiciuc, diaspora sua, sport bascket

A mers în căutarea unei vieți mai bune, dar și pentru o carieră profesională în baschet, asta pentru că în Republica Moldova nu avea această posibilitate. Este vorba despre baschetbalistul Emil Ostafiiciuc, care a spus cum este să trăiești și să studiezi în SUA, iar pentru a-și alina dorul de casă și-a atârnat în dormitor tricolorul și pozele cu cei dragi.

Originar din orașul Dondușeni, raionul Dondușeni, Emil este pasionat de sport din fragedă copilărie. Imediat după ce a absolvit școala din localitatea de baștină, a luat calea străinătății, fiind ajutat de antrenorul de la școala sportivă din Dondușeni.

Tânărul a relatat că a fost, în vara anului 2012, la cantonamente cu antrenorul de la școala sportivă, Ruslan Varzari, la Clubul sportiv VEF Riga din Letonia.

„După ceva timp, am fost ajutat de antrenorul Nicholaj Mazurs de la VEF Riga să plec la o academie de baschet în Praga. Este vorba de Get Better Academy (GBA). Am stat acolo zece luni. Academia este una din cele mai bune în lume pentru dezvoltarea tinerelor talente în baschet ca acestea să fie capabile să fie egali cu americanii și să lupte pentru burse la universități și colegii din SUA sau să pregătească jucătorii pentru nivel profesional în Europa. Deci, cu ajutorul acestei academii, am primit invitație și bursă să concurez pentru un loc la William Jewell College din SUA unde am și fost admis. Acum sunt în anul 4 de studii și sper să fiu absolvent al acestei în instituții în mai 2018”, spune tânărul.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here