Gazprom se reorganizează: Viiorul gigantului rusesc s-ar putea decide pe 19 decembrie

Dezvoltarea continuă a Gazprom-ului, vârful de lance a economiei ruse bazată, în cea maia mare parte, pe furnizarea de materie brută către export, va duce inevitabil la reorganizarea companiei pe mai multe paliere. Astfel, o parte a Gazprom-ului s-ar putea asocia cu o întreprindere ce se ocupă de afaceri cu gaz lichefiat (LNG), a declarat luni directorul boardului de administrație al companiei, Viktor Zubkov.

„Planurile pentru crearea unei noi companii sunt încă valabile. Am pus în funcțiune Compania de combustibili pentru mașini și ne propunem să creăm o companie specializată în LNG care se va ocupa de construcția unor centrale pe LNG”, a declarat Zubkov, răspunzând la o întrebare privind proiectele de investiții ce ar urma să fie discutate la o întrunire generală a boardului Gazrpom de pe 19 decembrie.

Fabricile pentru LNG ar putea aproviziona combustibil pentru vehicule cu motor, transport feroviar, nave maritime și fluviale, a mai adăugat el, citat de Tass. Zubkov a preciat că proiectele de gaze lichefiate din Sahalin și constuctia fabricii de gaz lichefiat din regiunea Leningrad vor fi discutate la întâlnirea de săptămâna viitoare, titrează sursa citată.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here