Deputatul care a vrut să facă Revelionul la Chișinău, dar a fost întors de Poliția de Frontieră înapoi la Moscova: Moldova este un stat minuscul!

Deputatului rus al Dumei regiunii Ivanovsk, Roman Efremov nu i s-a permis, în noaptea de 27 spre 28 decembrie 2017, intrarea în R. Moldova, fiind întors de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Informația a fost confirmată de către purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

„Persoanei vizate nu i-a fost permisă intrarea în R. Moldova. Acesta a sosit cu cursa Moscova-Chișinău, în noaptea de 27 decembrie spre 28 decembrie 2017. La controlul de frontieră a declarat că nu are un scop anumit în R.Moldova. Din spusele acestuia, intenționa să petreacă sărbătorile în R.Moldova, însă nu a putut prezenta alte documente care să confirme intențiile sale. Cu aceeași cursă, persoana în cauză a fost întoarsă în Federația Rusă”, a declarat Raisa Novițchi.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, Efremov s-a plâns de faptul că i s-a interzis fără temei accesul în Republica Moldova. Acesta susține că intenționa să sărbătorească Anul Nou la Chișinău și peste câteva zile să se întoarcă în Federația Rusă.

Efremov a mai scris în postarea sa că Poliția de Frontieră i-a luat pașaportul și i l-a returnat abia după 7 ore. Însă, potrivit Poliției de Frontieră, deputatului rus i-a fost întors îndată pașaportul și a fost nevoit să aștepte numai 5 ore până când aceeași cursă a plecat spre Moscova.

Efremov a mai scris că a sunat la Ambasada Federației Ruse de la Chișinău, unde a fost informat că „din păcate, aceste situații cu implicarea cetățenilor ruși nu sunt unice, acestea au devenit foarte frecvente”.

Roman Efremov spune că Republica Moldova este „un stat minuscul”, iar măsurile de interzicere a acesului în țară pentru cetățenii ruși se aplică fără a avea vreo legătură cu securitatea națională, incălcarea legilor sau alte motive fondate.

Amintim că cetățenii ruși nu sunt cei care sau cele mai frecvente interdicții de intrare în Republica Moldova. În perioada anilor 2016-2017, rușii au fost pe locul șase după numărul de cetățeni interziși în Republica Moldova. Cazurile de acest fel cu implicarea cetățenilor ruși sunt cele mai mediatizate, deoarece autoritățile și presa rusă se revoltă cel mai mult când rușii primesc refuz de intrarea în R.Moldova.

Share on Facebook33Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here