Cine va fi propus de Parlament la funcția de șef al Centrului Național Anticorupție (CNA)

cna. centrul national anticoruptie, bogdan zunbreanu

Bogdan Zumbreanu este candidatul propus Legislativul la șefia Centrului Național Anticorupție (CNA). Alegerea a fost făcută de deputații din cadrul Comisiei juridice a Parlamentului.

Mai exact, șapte deputați din cei opt prezenți la ședință s-au pronunțat pentru candidatura lui Bogdan Zumbreanu. Ceilalți trei candidați au obținut zero voturi. După ce a fost selectat de Comisia parlamentară, candidatul va trebui confirmat de Parlament.

La concurs au mai participat Veaceslav Guțan – conferențiar universitar, Academia de Poliție „Ștefan cel Mare”, Igor Carlașuc – șeful direcției generale asigurare operativă CNA și Sava Maimescu – conferențiar universitar, Departamentul Drept Public, Universitatea de Stat.

Funcția de director CNA a devenit vacantă după expirarea mandatului lui Viorel Chetraru, la 25 octombrie 2017. Mandatul este pentru o perioadă de cinci ani, fără drept de realegere.

bogdan zumbreanu

Bogdan Zumbreanu a fost șef adjunct al CNA, în perioda în care șeful instituției era Viorel Chetraru, care de altfel până la învestirea în funcție exercită interimatul.

Share on Facebook6Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here